När en ängel går genom rummet – Guiden till att skaffa nya vänner.

Enligt The Urban Dictionary så föds ett homosexuellt barn varje gång en pinsam tystnad uppstår. Denna pinsamma tystnad uppstår ofta när man rör sig i nya kretsar och när behovet att inkludera sig själv i denna krets uppstår. För att hjälpa er förlorade och socialt obegåvade själar ute i etern ska vi nu ge er lite givna samtalsämnen och tips för att för att få samtalet att flyta vidare när denna pinsamma tystnad uppstår.

 

Klichéer:

Klichéerna är de säkraste korten att spela, men samtidigt även de tråkigaste och användandet av dem kan leda till att du får leva i skuggorna i tre år. En fördel är att de är relativt intetsägande, och många har därför redan klara svar och åsikter om dessa ämnen.

 

Vad du har gjort under den gångna sommaren: Att tänka på när du diskuterar detta ämne är att hålla din redogörelse relativt kort. Detta eftersom ingen egentligen bryr sig om vad du haft för dig, utan lyssnar av ren artighet. Värt att ha i åtanke är även att dina kamrater förmodligen kommer att följa upp med en minst lika lång utläggning.

 

Vad du ska – och inte ska – se på Malmöfestivalen: Ett ämne som öppnar upp till diskussion och kanske till och med nya musikupplevelser. Det är inte kul att gå och se på band ensam. Fast akta dig så du inte hamnar med en ny skolkompis gamla gäng – det är inte heller en angenäm upplevelse.

 

Vädret utomhus: Ett uppenbart ämne. Fast det finns en stor risk att det även dödar all framtida kontakt med personen du pratar med. De kan uppfatta dig som tråkig och löjlig.

 

Diskutera din nya klass med en ny klasskompis: Här behövs ingen motivering; detta är givet. Säg inga dumheter; skolan har en extremt god djungeltelgraf.

 

Diskutera lammkött: Också en bra idé, såhär i tider innan inspark och dylikt. Vem vet, det kanske finns en möjlighet för en liten skandalös flört?

 

Lite svårare:

Dessa ämnen är, som överskriften skvallrar om, lite svårare, men samtidigt väldigt mycket mer intressanta. För dessa diskussioner krävs en realtivt stor nypa intellekt och både logiskt och kritiskt tänkande.

 

Generell diskussion om vad den nya rektorn gärna får förändra eller införa på skolan: Ett ämne som kräver en viss förkunskap om skolan, och därför inte ett ämne lämpat för de nya eleverna. Vi har en ny rektor, och nya tider lär vara på ingång. Sammanställ en lista på vad han kan ändra och bedriv sedan skolpolitik genom att 1, skicka in det till The Bladins Times och/eller 2, starta ett påverkansutskott genom Elevkåren.

 

Politisk diskussion: Ett ämne som kan göra att du lär känna nya människor såväl som att distansera dig från andra. Ingen uppskattar en radikal förutom likasinnade – något som inte finnes i överskott på många ställen.

 

För risktagaren:

Om allt annat har misslyckats, gör då vad du hade gjort på en dejt när allt annat falerat: trolla fram ditt ess ur rockärmen. På en dejt hade du kanske gjort någonting såsom en handpåläggning, visa offret dina hundögon, visa hur mycket snus du kan ha i munnen eller, som en naturare hade gjort, recitera de 20 första decimalerna i Pi. Tillbaka till den pinsamma tystnaden som kan uppstå i nytt sällskap så följer här tre inspirerade ideér på samtalsämnen:

 

Skryt: Sexuella erövringar, rikedom, utseende, akademiska prestationer, prylar och semestrar – vad som helst som kan få dig att framstå som bättre och mer framgångsrik än de övriga i sällskapet. Detta är en risk eftersom endast en liten andel av Sveriges befolkning är mottagliga för den sortens skryt.

 

Ljug: Att det var du eller någon av dina föräldrar som var den första på månen är ganska så orealistiskt, men att säga att du är nära besläktad med Neil Armstrong, som var den första mannen på månen, är en annan sak. Andra ämnen att ljuga om är vilka bilar din familj kör, var erat/era sommarhus ligger eller var du handlar dina kläder, men det lättaste och säkraste kortet att falla tillbaka på är dina förfäders påhittade bedrifter.

 

Go crazy: Att ta något ur luften är den största risken man kan ta, men är samtidigt den som kan ge bäst resultat. För att citera Jesper Sjödahl [Kreativ direktör och elev i Sc3]  inom de första 24 timmarna på skolan: ”Så… Är det någon annan här som ‘tycker om’ barn?”.

Lekar – för den icke talföre:

Det finns en uppsjö av olika slags social lekar, däribland: Tjugo frågor, charader, viskleken och – sist, men inte minst – redaktionens favorit: ”Om polisen konfiskerade din hårddisk, hur många år skulle du få spendera i fängelse?”

Lycka till.

/Axel Nilsson & Jesper Sjödahl

Annonser

6 reaktioner på ”När en ängel går genom rummet – Guiden till att skaffa nya vänner.

 1. HA! Jag kan bara de första 14 i PI….
  Och det ligger något i ” men det lättaste och säkraste kortet att falla tillbaka på är dina förfäders påhittade bedrifter.”. Man hör allt för ofta folk skryta, och antagligen ljuga, om deras morförälder som var nån jävla WWII hjälte.

 2. Några tips som tidningen missade!
  Ett: Uttala aldrig något om din plats inom Bladins hierarki. Ifall det skulle bli allmänt känt att man säger sig vara mycket högre upp än vad man i själva verket är, riskerar man socialt självmord. Då detta har hänt, och vi har iakttagit konsekvenserna utav detta, är det inget som rekommenderas.
  Två: Snylta aldrig sprit eller dylik drog från en broder/syster från Bladins. Detta är något människor stör sig groteskt mycket på.
  Tre: Skryt aldrig om dina sexuella erövringar (om det nu finns några sådana), speciellt inte om det är en person som ingår i en vänskapskrets nära din!
  Det som rekommenderas är att din erövring bor långt borta, så att det inte är möjligt att spåra denna person (Detta har använts flitigt av vissa personer!); sanningen kommer alltid fram och då framstår man ofta som misslyckad och/eller tönt och/eller loser.

 3. Alltså, min kära små älsklingar! Om ni visste hur mycket ni fick två svenska flickor i D.C. att skratta!! Jag kan inte vänta tills jag kommer hem och får prova på alla små tips och tricks! ;) (För lilla blyga jag behöver ju dem, eller hur?! :D) Jag saknar er!!! Pusselipusspuss! <3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s