Guiden till att överleva en inspark

För att bistå de nyankomna ettorna presenterar The Bladins Times stolt ”Guiden till att överleva en inspark”.

Först och främst: Vad innefattar Insparken? På torsdag och fredag har Elevkåren vid Bladins organiserat en serie varierande aktiviteter för att inviga er som går i ettan i den så kallade ”Bladinsandan”. På torsdagen står en poängjakt på Mölleplatsen i Slottsparken på agendan. På fredag är det middag såväl som fest.

Gäster: Det finns olika slags människor i världen, och detta märker man som tydligast på fest. Vi har valt att förenkla saker för er, och beskriver nedan de tre mest intressanta typerna man kan stöta på ute i natten.

Typ #1 – Hip Young Gunslinger: En Hip Young Gunslinger är inte bara gräddan på moset – han/hon är hela korvkiosken. Detta är personen som är redo för allt och förväntar sig mycket, och detta med rätta. Därför innehåller denna persons packning bara det bästa av det bästa: Obskyra ölsorter, vin på flaska, hemrullade cigaretter, iPhone med Hipstamatic samt inställningen att han/hon inte kommer att gå hem ensam från festen.

Typ #2 – Street Cat: En Street Cat är gatans svar på en Hip Young Gunslinger. En Street Cat vet vad det innebär att vara gatusmart, eftersom han/hon har det i blodet. En Street Cat kommer till festen iklädd en av sina vanliga outfits, eftersom de inte känner ett behov av att spöka ut sig inför något så obetydligt som en skolfest. De har med sig endast en typ av dricka, och håller sig till den under hela kvällen. De har oftast med sig en kniv av något slag, och kan även ha med sig någon måttligt tyngre stämningshöjare än alkohol.

Typ #3 – Partymördaren: Av de tre sorterna är tyvärr Partymördaren den vanligaste, men redaktionens förhoppning är att ingen av denna typ finns på Bladins gymnasium i år. Partymördaren kommer i två varianter: Den första går all-in genom att tarmed sig billig langarvodka, Corner-cigaretter och spenderar kvällen med att ragga på allt av motsatt kön med ett eller två ben. Vad man även kan hitta i denna typens packning (som ofta är en ryggsäck) frånsett de redan nämnda är en tendens att hitta den mest självklara och avskyvärda musiken som är att finna på Spotify och sätta på den, till övriga gästers stora förtret. Vid många tillfällen har dessa personer av någon anledning inte haft tid eller pengar att skaffa cigaretter och/eller sprit och spenderar då i princip hela kvällen med att tigga och snylta av övriga gäster.

Den andra varianten av en Partymördare är den gråaste personen i vänskapskretsen. Det är personen som du aldrig minns namnet på men, som av någon outgrundlig anledning, alltid finns på festen och inte bidrar till vare sig stämning, humör eller festen på något sätt. De är nyktra hela kvällen och gnäller över alla möjliga instanser på festen för alla som har den stora oturen att befinna sig inom en armlängds avstånd. Som tur är så lämnar denna personen festen ungefär två timmar tidigare än alla andra. Som tidigare nämnt tar denna person inte med sig något alls till festen, utom sin cykel eller sitt busskort, sin mobil och sin plånbok.

Att göra: Det finns redan många utlovade aktiviteter och det enda vi kan säga utöver det är att ni ska göra det ni brukar göra på fester, vilket – med tanke på er ålder – innebär att ni, till motsats från allt dina föräldrar förhoppningsvis har lärt dig, inte ska ta det lugnt och glömma alla hämningar, för att sedan ta konsekvenserna dagen efter.

Att inte göra och att akta sig för: Det finns många dolda faror på större tillställningar som dessa, och det är viktigt att vara på sin vakt så att man inte vaknar någonstans dagen efterutan något som helst minne av hur man kom dit. Populära platser för uppvaknanden för skolans elever har hittills varit olika ändhållplatser, Skånetrafikens bussgarage, Oxie, kyrkogårdar i andra städer (festen var i Malmö och personen ifråga vaknade i Lund), åkrar, busskurer och i Caroli Citys garage.

Den största faran är inte var man vaknar upp, utan vad eller vem som har fört dig till platsen för ditt uppvaknade och vem du vaknar upp med. Personer man bör akta sig för är långa killar med mycket hårprodukter i sitt mörka hår och bortskämda arvtagerskor i allmänhet.

Med detta i åtanke önskar Redaktionen dig två trevliga kvällar, och ser fram emot att rapportera från tillställningarna. Ta det inte lugnt.

/Axel Nilsson, Alexander Steinlechner & Jesper Sjödahl.

Annonser

En reaktion på ”Guiden till att överleva en inspark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s