Att göra i juletider…

December. Troligtvis den tråkigaste månaden på hela året, vilket man kan förstå om man kollar på de typiska kännetecknen för december månad (regn, snö, snöblandat regn, regnblandat snö, mörker hela dagarna, en gigantisk hög med läxor & Skånetrafiken är till och med värre än vanligt). Dock försöker människor lura sig själva med att säga saker som ”Julen är så härlig” eller ”Vad mysigt med ett barrande träd mitt i huset”´, men det är bara till att inse: december är inte kul! Som tur är så är vi på The Bladins Times här för att hjälpa dig med att överleva december och vi har därför skrivit denna unika överlevnadsguide med fem förslag på aktiviteter:

1. Ät
!

Av någon anledning så tycker de flesta butiker att julen börjar tidigt i november så de börjar redan då att pynta och fixa, och inte minst införskaffa alla godsaker, som t.ex. pepparkaksdeg. Därför är mitt första tips att köpa färdig pepparkaksdeg (pepparkaksdeg ska ätas som den är, alltså som deg, och att baka ut den borde anses som ett brott med allvarliga konsekvenser. För er som ändå vill ha degen bränd i stjärnform så finns det också att köpa.) och äta den framför gamla ”Vänner”-avsnitt.

2. Sov!
Gör som björnarna – gå i ide; sov bort hela dagar och skyll sedan på att det faktiskt är mörkt och därför naturligt att sova.

3. Lata dig!
a) När du väl har vaknat, masa dig till soffan och se alla säsonger av  en valfri TV-serie (Redaktionen rekommenderar Mad Men, Sopranos, Eastbound and Down och Bored to Death).  
b) Om du känner dig lite mer bildad så kan du se valfri intellektuell dokumentär. Dock så måste denna dokumentär vara mörk (eftersom december är en mörk månad).
c) Spela Fifa med inställningen ”utan regler”.
För er som inte kan släppa chipspåsen (eller inte kan spela Fifa) så kan ni sätta på ”Demo”-funktionen.
d) Lär dig spela en annan låt än ”Smoke on the Water” på gitarr (och om du nu mot all förmodan kan alla låtar förutom just ”Smoke on the Water” så kanske det är dags för dig att lära dig spela den, sen kan du gå över till fiol, piano eller annat valfritt instrument).

4.1. Träffa vänner!
Om det är snö ute: Hämta pulkor och ha pulka-race med dina vänner! (Detta kan även göras utan snö men då kan det behövas en ”puttare” , alternativt väldigt mycket såpa.)  
4.2. Åk till en ishall med ett stort gäng vänner och spela ishockey! (Anledningen till att gänget måste vara stort är eftersom att många brukar inse att de inte gillar skridskor överhuvudtaget när de väl står på isen, och därför går och fikar i den obligatoriska kiosken som ligger i/bredvid ishallen istället. För att ni ska vara tillräckligt många för att kunna spela i slutet så måste ni vara väldigt många från början).
4.3. De som valde att gå och fika istället för att spela hockey kan, om de har pengar kvar efter kioskbesöket, lägga alla resterande slantar på salt, salta en gräsyta om cirka 90 x 60 meter och sen ha fotbollsmatch.

5.
 Om det är snö: Ha snöbollskrig! Tänk på att det viktigaste inte är att ha kul eller att umgås med dina vänner, utan att vinna. Mula folk, var elak, för om de mår sämre än dig (Läs: Ligger på marken med en fet bula) så har du antagligen vunnit och mår därför fantastiskt!

Så. Nu vet ni vad ni ska ägna årets 31 mörkaste dagar åt. Lycka till!

/Sara Lindström

Annonser

En reaktion på ”Att göra i juletider…

  1. hahaha! en lysande debut!

    ”Om det är snö: Ha snöbollskrig! Tänk på att det viktigaste inte är att ha kul eller att umgås med dina vänner, utan att vinna. Mula folk, var elak, för om de mår sämre än dig (Läs: Ligger på marken med en fet bula) så har du antagligen vunnit och mår därför fantastiskt!”

    Kommer det från personlig erfarenhet Sara? ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s