Uppdatering Februari 2011

The Bladins Times reder ut några frågetecken: Vad som har hänt, händer och kommer att hända på skolan inom snarast:

Skolinspektionen

Skolinspektionen kommer på besök. Skolinspektionen är en myndighet var huvudsakliga uppgift är att ”kontrollera att kommunen eller den fristående skolan följer de lagar och andra bestämmelser som gäller för verksamheten. Målet är en god utbildning i en trygg miljö.” (Källa: www.skolinspektionen.se)

Är detta anledningen till att vi har fått se en hel del omfattande renoverings- och restatureringsarbeten på skolan? (exempelvis golven, elevrummet m.m.) Skolinspektionens besök har varit känt en längre tid, men inte förrän nu börjar uppenbara indikationer på att de kommer snart (nästa månad, enligt djungeltelegrafen) uppenbara sig. En tydlig sådan indikation är att lärarna går igenom ”Likabehandlingsplanen” i helklass – något som, The Bladins Times veterligen, inte har hänt under loppet av de senaste tre åren.

Mer info om exakt kommer snart, men se till att vara förberedd – borsta tänderna, vattenkamma håret varje morgon och se till att ha nyputsade skor!

Rykten om Elevkårsordförandens avgång?

Det verkar som att halva skolan misstänker att Claudio Virgili har gjort som sin vice ordförande och avsagt sig sitt förtroendeämbete – men efter att ha varit i kontakt med elevkåsstyrelsen kan The Bladins Times dementera dessa rykten.

Elevkårsstyrelsen har ingen aning om hur dessa rykten uppkom.

I övrigt så bedrivs den mesta elevkårsverksamheten i utskotten (läs mer om två under) och det planeras tydligen för en händelsefull vår.

Open Mic Night

Elevkårsutskottet ”Bladins Aid” har den 15 februari en ”öppen scen”-kväll på skolan. Om du kan göra något som är exceptionellt – eller om du helt enkelt är exceptionellt duktig på något – såsom att recitera de första femtio sifforna i Pi, joddla, steppa, sjunga, trolla eller valfri annan konstform – anmäl dig!

Kostnad för biljett är 15 kr/förköp och/eller 20 kr/i dörren. Om man uppträder blir det tio kronor billigare, en rabatt som kan utnyttjas av de som inte känner för att skänka en bråkdel (c. 2%) av sitt studiebidrag till välgörenhet.

Kakförsäljning och en trevlig afton utlovas.

Rosförsäljningen

Den 7 – 11 februari har du som elev (eller lärare) möjlighet att köpa och skicka en ros till en person på en av de samarbetande skolorna! Rosförsäljningen på Bladins bedrivs av PYNTA, mer info finns på PedNet.

En snabb guide till att köpa och skicka en ros till ”någon speciell”:

  1. Leta upp en av försäljarna
  2. Betala 15 SEK, kontant, och få en liten lapp
  3. Fyll i den lilla lappen och skriv gärna en liten hälsning (OBS! Ni behöver veta namn, skola och klassnamn till mottagaren för att kunna skicka en ros. Ni behöver dock inte underteckna rosförsändelsen.)
  4. Ge tillbaka lappen och hoppas på att någon bryr sig tillräckligt för att skicka en ros till dig!

Tänk på att fredagen (den 11 februari) är sista dagen att göra detta – rosorna delas ut på måndagen därefter.

Högskoleprovet

För er som missat det så är sista anmälningsdagen till höskoleprovet den 15 februari. Det kostar 350 kronor och rekommenderas alla elever att göras. Provet i sig kan man göra två gånger per år, och SYV-konsulenter brukar vanligtvis rekommendera att man göra det minst två gånger innan man går ut gymnasiet – man hamnar nämligen i ytterligaree en kvot för universitetsantagningarna.

Läs mer om Högskoleprovet och hur man anmäler sig här: https://www.studera.nu/studera/314.html

/Axel Nilsson

Annonser

2 reaktioner på ”Uppdatering Februari 2011

  1. rykten från kalmar säger att Bladins ska bidra med delegationer till det stundande NordicMun, får vi äran att ta emot samma proffisga människor som föregående år?

    1. Dessvärre blir det inte dessa proffs (som faktiskt skriver och producerar The Bladins Times) som befinner sig i Kalmar i år. Vi hoppas och tror att de nya delegaterna kommer att göra lika bra ifrån sig!

      The Bladins Times

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s