Love Hurts – Om Alla Hjärtans Dag och Ensamhet

Alla Hjärtans Dag är en officiell högtid. Det innebär alltså att någon hemsk person har stämplat den som en regelrätt och folklig högitd när vi alla ska vältra oss i dekadensen som erfordras för att fira dagen då alla singlar vill begå självmord: Choklad, rosor, romantiska komedier och kärlek.

Men det finns några anlednignar till varför konceptet inte håller tätt och varför det, egentligen, är rätt löjligt. För det första så firar vi Sankt Valentine (eng. S:t Valentine) vars patronat var: Förlovade par, mot avsvimmning, biskötare, glada äktenskap, kärlek, pest och epileptiker. Inte alla av dessa saker förtjänar rosor och och choklad.

Grupptryck – Vanligtvis så brukar par ge varandra presenter den 14 februari, ett fenomen som inte är helt utan risker. Om du får en av de vanligare presenterna (typ rosor från ICA eller Coop, chokladask m.m.) så kommer dina vänner att reta dig (trots att det är tanken som räknas). Om du inte får något alls, så kommer de att säga att du är i ett stillastående förhållande. Om du får världens bästa present så kommer de att hävda att din partner har något att dölja.

Ensamhet – Ett allmänt erkänt faktum under Alla Hjärtans Dag är att merparten av alla singlar i Västvärlden vill krypa upp i sin soffa, trycka i sig en halvliters Ben & Jerry-glass och gråta till en romantisk komedi. Eller dricka alldeles för mycket för att fira sin ”självständighet”, ringa sitt ex (som nu är i ett lyckligt förhållande) och bli aningen mer självmordsbenägen.
Det blir ju inte bättre av att du, redan en vecka innan denna löjliga högtid, tvingas sluta lyssna på din favorit-radiostation eftersom allt de nu spelar är romantiska ballader. Vi kan alla uppskatta en ballad, men när alla ballader som spelas är av den sockersöta varieteten (tänk Air Supply – All Out Of Love) så är till och med upptakten till högtiden inte bra för din mentala hälsa, eftersom du redan räknar ner till helvetet. Konsekvens? Till och med din vardagsrutin blir förstörd.

Och om du redan är deppig över att du inte fick en kyss på tolvslaget vid årsskiftet så få du nu möjlighet att lyssna på dina vänners kärleksförklaringar till sina partners under lunchen; vilken restaurang de ska äta en romantisk supé på, vad han/hon har köpt, vilken musik som ska spelas under kvällen och hur mycket de fullkomligt älskar varandra. Och imorgon kommer du att få höra vad de gjorde idag.

Det värsta är väl nästan när din mamma/bästa vän(inna) och/eller mor/far-förälder skickar en blombukett som plåster på såren.

Kalorier – En månad efter man har lovat, dyrt & heligt, att träna bort överskottsfettet från julborder möts man av ett veritabelt överflöd av masskonsumption av choklad.

Ett vanligt motiv för att sammanfatta alla dessa tafatta känsloutspel är Amor. Amor är, mer eller mindre, ett blottarbarn som använde förgiftade pilar för att skapa förälskelse. Idag hade vi sett honom som den obehagliga typen på klubben som arresteras för att ha lagt Rohypnol i tjejers drinkar.

/Axel Nilsson

Annonser

En reaktion på ”Love Hurts – Om Alla Hjärtans Dag och Ensamhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s