Out With the Old, In With the New – Årsmötet 2011

Imorgon, torsdagen den 14 april, kan vara en dag som går till historien. ”Att gå till historien” innebär vanligtvis att man gör något så pass minnesvärt att man blir ihågkommen och förevigad genom sina bedrifter, och vi vet ju alla att det är vinnaren som skriver historia.

Imorgon kommer det första Årsmötet efter skapandemötet för Elevkåren vid Bladins att ske. På ett årsmöte behandlas diverse saker: Medlemsavgift, stadgeändringar, propositioner, motioner men även, och kanske först och främt, val utav en ny styrelse för elevkåren. Viktigt att nämna är att det inte finns några inslag av totalitär makt i en styrelse som elevkåren; detta innebär att ingen i elevkårsstyrelsen har veto-rätt eller dylikt – något som verkar vara en populär missuppfattning. Tvärtom så är det en ordförandes roll att leda dialogen, samtalen och utåt sett representera styrelsen. Han, eller hon, är alltså inte mer förmer än någon annan och alla i styrelsen är värda lika mycket, eftersom de representerar en enhetlig organisation.

Detta till trots så ska faktiskt en ny ordförande väljas imorgon, och det är två personer som har kandiderat, vilket numera innebärn att Årsmötet imorgon ser ut att bli en riktig nagelbitare; motsatsen till vad man tidigare har trott. Det kommer vara Claudio Virgilis sista dag som ordförande för Elevkåren vid Bladins, och länge var det endast Amanda Larsen, från Social Science II, som kandiderade till att ta över den ärofyllda platsen – ända fram tills igår. Som en blixt från en klar himmel kom Oscar Holm, även han från Social Science II, och väckte sin kandidatur.

Amanda är veteranen i sammanhanget. Hon sitter för tillfället med i elevkårsstyrelsen och har under mer eller mindre hela sin tid på grundskolan suttit med i elevorganet där – både som ordförande och styrelseledamot. Därför är det kanske inte svårt att gissa att det är Elevkåren vid Bladins som Amandas hjärta slår för.

Tre ord om Amanda: Ambitiös, Erfaren, Realist

Amanda Larsen
Amanda Larsen

Oscar är nykomlingen, i dubbel bemärkelse. Han började på Bladins i höstas, utan några större erfarenheter av elevkårsverksamheter. Före han började på Bladins pluggade han ett år i USA och han har även tidigare pluggat både här hemma i Sverige på Borgarskolan, och i Kanada. Med andra ord har han en hel del erfarenheter av olika skolor. Glöden i hans ögon visar att han är ute efter allt, eller inget.

Tre ord om Oscar: Skärpt, Utåtriktad, Idealist

Oscar Holm
Oscar Holm

The Bladins Times rekommenderar att man som elev likväl medlem i kåren faktiskt befinner sig på årsmötet, då det faktiskt är då man får säga till om vem som styr den nästkommande verksamhetsår – se till så att vi alla blir vinnare!

/Sebastian van Dijkman med assistans av Axel Nilsson

Annonser

En reaktion på ”Out With the Old, In With the New – Årsmötet 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s