Obama Vs. Romney

The Bladins Times växer och blir allt viktigare, därför blev vi bjudna till den officiella valvakan men den Amerikanska ambassaden í Stockholm (Okej, det kanske inte riktigt var så, men nästan…). Klockan 04:13 steg vi in i Hiltons lokaler. Vi möttes av mängder av amerikanska flaggor, människor som var klädda i allt som påminner om USA (mest hattar och slipsar, det är populärt här idag) och ”Born in the USA” på allt för hög volym för att utstå klockan 04:13 på morgonen. Nu befinner vi oss i en sal tillsammans med över hundra andra som också är nyfikna på valet. Den amerikanska ambassadören håller i en panel där olika grupper av vetande människor diskuterar hur valet går till och vad som mest kommer att påverka resultatet (en av de vetande människorna är en man som hittills mest sitter och fikar, men han är ganska mysig att ha där ändå, lilla fikamannen). Det är från den här salen som vi tänker hålla er uppdaterade om valet!

04.54 Obama 198 Vs. Romney 160

04:55 Alla applåderar åt Natalia. Hon har tydligen varit duktig, vi undrar mest vem hon är.

05:02 Valet är hittills jämnt och panelen diskuterar hur stormen Sandy påverkar valet (har stormen blivit en anledning till att rösta på Obama med tanke på miljöpolitik och hans agerande under katastrofen?).

05:20 Träffade Natalia, hon var väldigt trevlig,

05.22 Såg Felix Herngren

05.26 The New York Times och CNN (med flera) förutser en vinst för Obama.

05:50 En tjej kom fram och frågade om vi ville ha en tidning ”den kommer direkt från pressarna, helt nytryckt”, verkligheten före klockan sex på morgonen,

06.02 Pratade med Felix Herngren. Han skulle snart åka och köra barnen till skolan.

06.06 Obama 279 Vs. Romney 200

06.22 Obama 285 Vs. Romney 200

07.35 Obama håller sitt väldigt långa och väldigt Amerikanska segertal. Många applåderade stolt och även Amerikanerna i salen i Stockholm hurrade och skrek. Konfettin flög och himlen var blå. Solen börjar stiga. Vi ser nu fram emot fyra nya händelserika år och hoppas att inte bara ”Born in the USA” spelas på repeat vid nästa valvaka.

 

 

08.40 Vi går och lägger oss.

Sara, den amerikanska ambassadören Mark Brzezinski och Julia.

 

Annonser

En reaktion på ”Obama Vs. Romney

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s