Saker du kan göra för att ha gott samvete när du vet att du egentligen borde plugga

De flesta av oss har nog haft många dagar under tiden på Bladins då man verkligen borde plugga. Böckerna ligger i stora travar och skrivbordet på datorn är fyllt med konstiga dokument med desto konstigare namn. Vi vet att vi borde sätta oss ner och öppna en av de hundra böckerna (okej, det kanske inte är så många men det känns så) eller googla hur pesten påverkade kristendomen men det är ofta svårt att finna motivationen. Att inte göra något alls känns inte heller okej, vi är trots allt goda Bladinare. Vad är då lösningen? Svaret är att göra någonting som är produktivt och nästan som att studera men som ändå är mycket roligare än att faktiskt plugga. Det kan vara ganska svårt att komma på vad dessa företeelser är, därför vill vi tipsa om saker du kan göra för att ha gott samvete när du vet att du egentligen borde plugga.

1.       Göra en lista på vad du måste göra

Listor är något som faktiskt är ganska användbart. Det är enkelt att se vad som ska göras till vilken dag plus att man ser väldigt duktig och organiserad ut. Antingen kan du fokusera på en lista för allt som ska göras till skolan eller så kan du ta din listning (ja, det är ett verb nu) till en helt ny nivå. Genom att innefatta andra viktiga saker, till exempel körlektioner, ser du ännu mer upptagen (och produktiv) ut.  Denna typ av lista ger dig dessutom saker att bocka av även de dagar du inte rört dina skolböcker. När något har bockats av på listan kan du gå och göra något annat eftersom du uppenbarligen varit produktiv!

2.     Sortera ditt skrivbord på datorn

Att slänga gamla uppsatser är inte att rekommendera, vissa saker (som bra källor, eller till och med slutsatser) går ofta att använda igen. Att ha kvar allt på skrivbordet är dock inte heller jättesmart – till slut tar det längre tid att hitta en påbörjad uppsatts än att faktiskt skriva den. Skapa därför en mapp med ett finurligt namn (min heter ”skola” vilket kanske inte var så påhittigt…), fyll sedan mappen med flera andra mappar (Inception), en för varje ämne. Detta är otroligt praktiskt och det är dessutom roligare att flytta omkring gamla arbeten än att skriva ett helt nytt.

3.       Renskriva anteckningar

Under filosofilektionen antecknade du panikslaget allt som Olof lyckats klämma in på whiteboardtavlan. Att renskriva anteckningar innan man glömmer varför det är en stor pil över halva sidan och en bild på ett hus över andra är ganska smart. Det blir mycket lättare när anteckningarna ska användas för ett arbete eller pluggas på till ett prov. Att skriva om sina anteckningar med fina färger och förklarande bilder är oväntat mysigt – det känns ungefär som pysselstunden i förskolan. Att du dessutom kan argumentera för att man faktiskt lär sig av att skriva gör det hela ytterst vettigt och produktivt.

4.       Städa

Kanske inte den roligaste saken i världen men när valet står mellan städning och att skriva sju sidor om utvecklingen av Abbekås (ett arbete som jag hemskt nog faktiskt har skrivit) så är valet enkelt. Gör städningen roligare genom att lyssna på musik eller en podcast! Det bästa med att städa är att när du väl är klar kan du med gott samvete sätta dig i soffan och högt berätta för dina föräldrar om hur duktig du är och att de borde vara tacksamma för att deras barn självmant städar istället för att smuggla knähundar över öresundsbron.

5.       Leta presenter

Det är alltid någon som snart fyller år eller en högtid som närmar sig. Presenter ska ändå köpas och att vara ute i god tid är bara ansvarsfullt. Att leta presenter istället för att plugga gör dig till en bra kompis som vet att vänskap är viktigare än skola. Faktumet att tre av de fyra kassarna som du kom hem med var till dig spelar ingen roll, du passade bara på att gå några ärenden när du ändå var i stan.

Vi har nu lov vilket innebär att det faktiskt finns tid till att skriva en uppsats eller två. Vi på the Bladins Times tycker dock att alla Bladinare borde ta vara på sina lov och andas ut lite. Använd gärna listan om ni vill ha gott samvete när ni väljer att äta påskgodis och måla ägg istället för att skriva om fågellivet i Skanör. Vi önskar er en glad och relativt produktiv påsk!

photo - plugg

 

Annonser

En reaktion på ”Saker du kan göra för att ha gott samvete när du vet att du egentligen borde plugga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s