En intervju med Margot Wallström om Lunds Universitet och framtiden


Margot Wallström har länge varit aktiv inom politiken. Hon har varit EU-kommissionens första vice ordförande och en representant för FN som bevakade kvinnors utsatta situation i krig, men för ett år sedan valde Margot Wallström att sadla om. Hon antog då jobbet som ordförande för Lunds Universitet. Eftersom universitetet erbjuder 2200 fristående kurser och 285 utbildningsprogram är det väldigt troligt att många av oss Bladinare kommer bli Lundensare någon dag. Vi på the Bladins Times har haft nöjet att ställa några frågor till Margot Wallström om universitetet som ett väldigt stort antal av oss kommer ansöka till!

 

1.Hur viktigt är det med universitetsutbildning för det framtida arbetslivet?

Jätteviktigt är det korta svaret. Utbildade ungdomar kommer att kunna hävda sig bättre på en global arbetsmarknad, utbildning är grunden för forskning och krävs för att både individer och samhälle ska utvecklas.

 

2.Lund håller på att byggas ut och bli ännu större, hur ser framtiden för universitetet ut?

I Lund byggs just nu två stora forskningsanläggningar i världsklass. De kommer att dra till sig duktiga forskare och skapa en internationell miljö som är bra för universitetet. Men det som kan bli riktigt spännande är att visa hur vi kan låta alla fakulteter och verksamheter berika varandra. Minskade ungdomskullar framöver blir en utmaning också för Lunds universitet.

 

3.Vilka är de största fördelarna med att studera i Lund?

Mysig småstadsmiljö, nära till allt, traditionellt och modernt i bra blandning, hela bredden av utbildning och forskning.

 

4. Vad är den största orsaken enligt dig som gör Lunds Universitet så välkänt?

Att universitetet håller hög kvalitet på verksamheten och finns med på internationella rankinglistor är viktigast. Att universitetet snart fyller 350 år innebär att det erbjuder en unik historisk miljö som är så pass välskött att den imponerar på många.

 

5.Om du precis hade gått ut gymnasiet idag och skulle studera vidare i Lund, vad skulle du då gå för utbildning?

Svårt att välja ….men jag medger att jag väldigt gärna skulle vilja läsa medicin..

 

Blivit sugen på att studera i Lund? Den 13:e april är det öppethus där du kan vandra omkring i gamla byggnader och försöka klura ut vad det egentligen är du ska göra med ditt liv. Sista ansökningsdagen till att börja studierna redan till hösten är 15:e april, lycka till!

Lunds universitets huvudbyggnad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s