Elevkårens coola årsmöte – kommer det finnas fika?!

Torsdagen den 18e april är det dags får det årliga årsmötet för elevkåren vid Bladins gymnasium. Årsmötet brukar i regel vara en väldigt spännande tillställning med många udda händelser. Ett exempel på detta inträffade för två år sedan då en kille i tvåan blev invald i styrelsen för att avgå tre minuter senare. Årsmötena brukar bli minnesvärda då common sense inte är så common på vår lilla skola. Det sker nästan alltid något märkligt eller oväntat i stil med spontannomineringar, plötsliga avhopp och folk som passionerat pläderar om att skolmaten MÅSTE förbättras. Eftersom vi tycker att det är viktigt att ni går på mötet (och att ni förstår vad som händer) har vi pratat med ordföranden Tara Curovic som snart ska lämna över tronen till en värdig efterföljare.

 

1. Varför ska man gå på årsmötet?
För att kunna bidra till växandet och utvecklingen av Bladins elevkår, samt även själv ställa upp om man känner sig manad till att engagera sig.

 

2. Vilka frågor kommer att tas upp?
Val av nya ledamöter och ordförande, samt eventuella motioner på hur stadgan bör förändras.

 

3. Hur ska man gå tillväga om man vill ställa upp till en post i styrelsen?
Det gäller att kontakta någon av oss i styrelsen som sedan för detta vidare till valberedningen. Man kan även ställa upp spontant på mötet och bara berätta att man vill kandidera.

 

4. Har du något tips till de som är intresserade av att ställa upp som ordförandekandidat?
Det viktigaste är att visa vem du är och varför du vill engagera dig i styrelsen. Det är alltid bra att komma upp med personliga sätt och åsikter om hur verksamheten kan förbättras/utvecklas. Genom att förberett ett bra tal till årsmötet framstår du som engagerad och insatt.

 

5. Vad är det bästa med att vara med i styrelsen?
Att få ta del av sammanhållningen på skolan och att vara med i att påverka den så kallade Bladinsandan. Att få träffa andra skolor och engagera sig i gemensamma aktiviteter med dessa, samt all ny kunskap om organisationsuppbyggnad som man lär sig.

 

6. Kommer det finnas fika?
Det kommer finnas fika.

Om ni vill påverka det som händer i skolan eller bara känner för att se vilka som blir med i den nya styrelsen så kom på årsmötet! Det brukar som sagt vara oväntat spännande och nu när ordförande Tara Curovic har lovat att det kommer erbjudas fika finns det absolut ingen anledning till att inte gå! Vi på the Bladins Times önskar alla som ska ställa upp i valet för den nya styrelsen lycka till – förhoppningsvis kommer ni vara kvar i mer än tre minuter!

elevkårsbild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s