Topp fem mest irriterande vardagshändelser

Alla har vi de där irritationsmomenten som stör det övriga vardagsflytet likt en spåga i fingret. För att ni som frekvent upplever detta ska må lite bättre och för att det alltid känns bättre att inte vara ensam om att vara irriterad på något knappt nämnvärt har vi på the Bladins Times nu samlat våra största vardagsspågor!

 

1. När du vill visa “VÄRLDENS ROLIGASTE VIDEO NÅGONSIN” men youtube vägrar ladda.

Okej, jag tror att ni redan förstår situationen men hur många gånger har det inte hänt att du vill visa ett klipp på typ en katt som spelar piano och råkar överhypa filmen något. Efter att ha sagt att klippet är “asså OMG! Typ det roligaste jag har sett” så vägrar filmen ladda och nu sitter du där framför datorn med några nyfikna vänner omkring dig som alla förväntar sig ett mästerverk. Underligt nog verkar klippets rolighet och laddingstiden hänga ihop. Efter att ni har väntat i DÖDSLÅNGA tre minuter inser du att filmen inte alls är så revolutionerande som du trodde. Så nu sitter du där framför en kattvideo med dina vänners besvikelse hängandes över dig. Försök dig inte på någon lam bortförklaring, bara fly.

2. Att batterier alltid laddar ur precis i de ögonblick då de mest behövs.

Precis när du äntligen skrivit klart din uppsatts om hur Kafkas “Förvandlingen” representerar homosexualitet väljer din dator att begå temporärt självmord. Du ska själv gå hem en natt genom Malmös gator (som faktiskt är lite obehagliga i mörkret) och du inser att alla du möter är seriemördare. Nu tycker din mobil att detta är ett perfekt tillfälle att under loppet av två minuter gå från 20% batteri till 0%. Den enda logiska förklaringen är att alla tekniska prylar har gått ihop i ett försök att långsamt försöra våra liv.

3. När du åker kollektivt och inser att du har glömt dina hörlurar.

Det här är skräcken för den som lätt irriteras. Istället för att lyssna på Gucci-Mane eller Håkan Hällström (lite schizofreni-varning) tvingas du till att höra på allas samtal (som verkar ovanligt dumma bara för att du måste lyssna). Det är nästan ännu värre när du väl har lyckats få med dig dina hörlurar men ändå inte kan inte lyssna på din kära schizofrena musik eftersom någon svinigt nog försöker ta ditt konto (här uppstår ofta en musikensdragkamp). Under hela resan får du sitta där och lyssna på några 13åriga tjejers åsikter om hur Jocke är ett svin därför att han inte kom till festen. Om det blir för jobbigt kan du istället vända dig till  ett medelålders par som försöker lista ut hur mycket spenat de behöver köpa till middagen. Eftersom “spenat faktiskt krymper när den steks” blir den här konversationen oväntat lång.

 

4. När du är hungrig och maten är slut.

Som konstant ätande tonåring är detta förmodligen ett ganska vanligt bekymmer. Du sitter på bussen/tåget/ i bilen och cravar banan med jordnötssmör och nutella (förutom att äta ofta så är vi väl också kända för att äta konstig mat) och tänker på hur bra allting kommer bli när du kommer hem till din gourmetmåltid. Du öppnar skafferiet och hittar enbart läskiga saker så som knäckebröd, fiberflingor och tomatjuice. Dagen är förstörd.

 

5. När lärare har en dålig dag.

Du är trött. Du har varit i skolan hela dagen trots att du helst hade velat ligga kvar i din varma täckesgrotta. Du har en lektion kvar tills du äntligen får åka hem. Knappt någon dyker upp på sista lektionen och läraren väljer då att skälla ut de stackars själar (inklusive dig) som faktiskt går på lektionerna. Inte bara är detta ett fantastiskt sätt att få sina elever att älska en som lärare, utan det gör ju den långa dagen så mycket bättre att få höra om hur dåliga ni är när det gäller närvaro (läraren verkar inte förstå att ni faktiskt sitter där). Ännu bättre blir det när denna bestämmer sig för att plåga klassen med spontanförhör eller liknande. Underbart.

Trots att ni förmodligen inte fick ut någonting av att läsa denna artikel mår vi iallafall lite bättre. Vårt tips när livet känns jobbigt är att ventilera. Skriv en flummigt artikel, ett gnälligt Facebook-inlägg  i ren “FML”-anda (fast alla kommer hata dig) eller fika med dina vänner och spy galla över vardagsspågorna.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s