Tolv sommar “måsten”

Det är säkert ingen som har lagt märke till detta, eftersom skolan uppenbarligen är highlighten i allas liv, men… Imorgon är det exakt fem veckor kvar till skolavslutningen (och endast fyra till studenten) ! Finns det något bättre än sommarlov? I’d say not! Men efter det ursprungliga ruset av frihet har dött ner vet vi alla vad som väntar. Det är samma varje år. Sova till tolv… Eller ett… Okej då, klockan två, men bara efter du har binge-watchat Game of Thrones och Gossip Girl samtidigt (DVD-spelare + dator + popcorn). Men man kan bara leva på popcorn och energidryck en viss tid… Tyvärr… och för just den anledningen handlar denna artikeln om de 12 saker du borde hitta på efter förrådet tömts och ditt golv är gömt under ett lager av gamla kläder och använda tallrikar. Varför tolv och inte tio kan man undra? Ja det du…

 1. Städa. Nej, nej, scrolla inte ner! Så här är det. När du har nått botten och slängt ut det halvruttna äpplet kommer du att känna dig fantastisk! Då kan du dessutom börja återuppbygga ditt imperium av smuts. Uppenbarligen behövs det musik för en sådan uppgift och vad är bättre än en återblick till en av nittiotalets bästa filmer – Mrs. Doubtfire – ni minns väl städscenen? På med peruken, hämta dammsugaren (eller grävskopan) och blasta Aerosmiths ”Dude looks like a lady” från din boombox… Eller Spotify (same same).
 2. Vattenkrig. Enough said.
 3. Tourist up! Dra med ett par kompisar till närmaste affär och låtsas vara en turist. Helt random språk är alltid roligt men riktigt bruten engelska (*zee ru-ssian) är en solklar vinnare. Personligen rekommenderar jag Hollister som ert första offer, den internationella stämningen förstörs efter du försiktigt formulerat uttrycket ”no Swedish”.
 4. Pizza night. Att pranka butiksanställda gör en ordentligt hungrig och vad är bättre än pizza tillsammans med dina ”partners in crime”? Nu tänker du säkert… Pizza… Fy vad tråkigt… Ah då har du nog missförstått mig min vän. Du ska inte ha mat på pizzan, nej nej, det här är inte stenåldern. Efterättspizza såklart! Med andra ord en stor samling choklad och godis på ett brödliknande underlag. Underskatta aldrig Nutella.
 5. Bygg ett sandslott. Som är minst upp till din haka i höjd!
 6. Alternativ läsning. Det är enkelt. Välj en kompis. Välj varsin bok. Läs boken. Lämna kommentarer och meddelanden i handlingen. Byt bok med din kompis. Skratta dig till tårar av den ”förbättrade” TFIOS.
 7. Gunga. Till Jimmy Janssons ”Vi Kan Gunga”. Väldigt originellt, I know.
 8. Ta en impulsiv resa! Helsingborg är väl fint så här års?
 9. Stirra tankspritt ut genom ett fönster och tänk på livet. Eller mat. Praktiskt taget samma sak. Spela dessutom tårfylld musik i bakgrunden och låtsas att du är med i en film.
 10. Cykeläventyr. Ha en picknick på ett fält mitt ute i ingenstans (200m utanför Skurup duger bra). Plus-poäng om det finns kor där.
 11. Kuddkrig. Enough said.
 12. Binge-watch en nittiotalsserie! Vänta, men binge-watching tillhörde väl eremiten i början av sommaren. Klart, men nu har du varit jätte aktiv, du behöver en paus. Nittiotalsserier är ett måste på en bucket list och du har ett gigantiskt urval… VÄNNER, 90210, Dawson’s Creek och många många fler. Dags för mer popocorn!

Vid första anblick verkar dessa saker rätt triviala och inte särskilt originella. Men tänk, när var det senaste gången du gjort någon av dessa mini äventyr? Det är nog förvånansvärt längesedan. Så inga ursäkter. Du ska bygga ett sandslott. Och du kommer älska det!

 

P.S.

Vallgravar är ett måste!

 

P.P.S. Om du har några andra förslag på vad man kan hitta på i sommar så lämna gärna en kommentar nedan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s