3 länkar som kan hjälpa dig inför Matte-NP

Som ni alla säkert vet så läcktes faciten till Matte 2b och 1b Nationella Proven, och därför måste alla Bladinare i Social Science 1 & 2 och Samhälle 1 & 2 göra om proven på måndag, 25/5. Yay :-) För att hjälpa våra fellow social sciencare (?) och samhällare ville vi tipsa om 3 länkar som vi hoppas kan hjälpa er med er pluggande. Om det finns några naturare som ännu inte har gjort ert nationella prov är ni såklart mer än välkomna att läsa våra tips. Här är dem:

1) http://mathisfun.com/ – ENG
Trots namnet är detta en riktigt bra sida där man kan få hjälp med i princip vad som helst inom matte. Det finns förklaringar som är skrivna så att typ en femåring kan förstå (för let’s face it, det är vad vi alla behöver) och uppgifter så att man kan öva efter förklaringar. För er som har ”inget att göra”/prokrastinerar rekommenderar vi någon av deras många mattespel!

2) http://www.matteboken.se/ – SVE
Ni som har Karin har med största sannolikhet redan hittat den här hemsidan, men den är ändå värd att nämna. Här finns inte bara gamla Nationella Proven med lättförståeliga videor som förklarar svaren till varje fråga, utan också sammanfattningar till varje del av både Matte 1b och Matte 2b.

3) https://www.youtube.com/user/TheG2Daniel/videos?view=0&shelf_id=0&sort=dd – SVE
Blev rekommenderad den här svenska matte- och fysiklärarens videos, och nu vil jag tipsa er om honom! Daniel är väldigt pedagogisk, och får svåra saker att bli enkla. Hans fokus ligger på Matte 1c/2c- kurserna, men då mycket av det man gör i B finns i C, kan man få mycket hjälp av hans videor.

Om du går i 1:an:

Om du går i 2:an:

By the way… Idag är det 20 dagar till det är sommarlov. Fortsätt kämpa, Bladinare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s